Een online marketing bureau – de naam zegt het natuurlijk al – houdt zich bezig met online marketing. Online marketing is alle marketing die digitaal gebeurt en dat is veel meer dan je denkt.. Het omvat alle methoden die op een digitale manier jouw producten of diensten zichtbaar maken aan een groter publiek online. Een goed online marketing bureau kan jou dus op verscheidene manieren helpen om klanten te winnen en winst te maken.

 

Een online marketing bureau begint met SEO

Tenzij jij dit anders aangeeft zal een online marketing bureau in de meeste gevallen beginnen met zoekmachine optimalisatie (SEO). Dit is een verzameling van technieken waarmee jouw website volledig onder de loep genomen wordt en exact zo wordt ingesteld dat de zoekmachines deze graag als resultaat aan hun gebruikers willen voorleggen. Het doel is om jouw pagina’s binnen de top 5 te krijgen van de zoekmachine resultaten als een bepaalde zoekterm wordt ingetypt. Een geoptimaliseerde website is klaar voor het ontvangen en converteren van bezoekers en dat betekent dat het ook klaar is om op andere manieren bezoekers aan te trekken.

 

Online adverteren

Er zijn een aantal andere manieren om klanten naar je website te trekken en de belangrijkste daarvan is online adverteren. Dit zijn de advertenties die je ziet boven de zoekmachine resultaten, in je YouTube video, als je je apps opent, als je Facebook gebruikt, enzovoorts. Er zijn een groot aantal manieren om online te adverteren en Google AdWords is daar de meest bekende van. Een online marketing bureau kan goed inschatten welke advertentie methode voor jouw bedrijf het beste is en welke je doelgroep het meeste aanspreekt. Zij weten welke methodes veel gebruikt worden door je concurrenten en welke nog potentieel bieden. Een online marketing bureau zet goede campagnes voor je op en onderhoudt deze ook voor je mocht je dat willen.

 

Andere marketing methodes

Nadat het marketing bureau de juiste advertentiecampagnes voor je heeft opgezet is het tijd om te kijken naar wat er nog meer gedaan kan worden om jouw online zichtbaarheid en naamsbekendheid te vergroten. En ook hier zijn er een aantal opties waarvan jij gebruik kunt maken. Een marketing specialist kan een e-mail lijst en geautomatiseerde e-mail campagnes voor je opstellen, bijvoorbeeld. Ook kunnen ze werken aan remarketing, aan sociale media marketing en aan conversie optimalisatie. De mogelijkheden zijn groot en een online marketing bureau kan dan echt een grote bijdrage leveren aan jouw online succes.

 

Een kennismakingsgesprek

Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek. Omdat er veel mogelijkheden en opties zijn is het essentieel dat hier een selectie uit gemaakt wordt die voor jou het meeste succes oplevert. Een marketing specialist weet exact welke dit zijn en waar de grootste winsten te behalen zijn. Ze kijken naar je bedrijf, je missie en je visie en naar je specifieke doelgroep. Vervolgens gaan ze voor je aan de slag. Het aantal bezoekers naar je website neemt toe, je naamsbekendheid vergroot en je online zichtbaarheid wordt een feit.